שאלות נפוצות לפני טיפול

כשהתחלנו לבנות את האתר, הסתבר לנו שמאוד קשה להחליט על אלו שאלות כדאי ונכון לענות במסגרתו.

דבר אחד בלט לעין – השאלות (והתשובות) נועדו לשתי אוכלוסיות שונות לחלוטין: כאלו שטרם התחילו טיפול ומחפשים לדעת מה זה, מתי, למה ובמה זה כרוך, וכאלו שהתחילו טיפול (המטופלים שלנו המאוד חשובים ויקרים לנו) ונזכרו בשאלה אחרי הביקור, או ששכחו את התשובה או שסתם סקרנים לדעת יותר.

עבור כולם חילקנו את השאלות לשני נושאים גדולים: שאלות לפני טיפול ושאלות במהלך ובסיום הטיפול.

כמו כן צירפנו מילון קצר למונחים שכיחים באורתודונטיה. אנו יודעים שלפעמים אנו משתמשים במונחים לועזיים לא ברורים.

כולם מוזמנים לקרוא הכל, ואם תספרו מה שכחנו ומה מעניין אתכם – נשתדל להוסיף זאת בהקדם!

כמו כל איבר בגופנו, גם בעיות בשיניים ובלסתות נובעות ממגוון גורמים. אל תאשימו את עצמכם! בניגוד למקובל, המוצץ והאצבע הנם רק גורם אחד לתזוזת שיניים, אולם גם גנטיקה, צורת גדילת השיניים והעצמות, חוסר מולד בשיניים, דחיקת לשון ועוד תורמים לתזוזה ומעמד לא נכון של המנשך. ללא קשר בסיבה – הרוב המכריע של הבעיות ניתנות לטיפול ולתיקון.

אין מגבלת גיל ליישור שיניים ובניית חיוך קורן. כל עוד החניכיים בריאות והשיניים אינן מתנדנדות – ניתן ליישר שיניים. יש במרפאה שכבה גדולה של מבוגרים, והם לא מרגישים נטע זר בין הילדים בחדר ההמתנה. מי שצעיר בנפשו ומעוניין בשיפור אסטטי יכול להתחיל טיפול, מה גם שיש מגוון גדול של מכשירים מינימליים ושקופים שכמעט ואינם מורגשים.

כמה פעמים לאחרונה עברת חוויה משותפת עם ילדך בן העשרה? החשיפה למרפאה ולטיפול ממיסה חרדות, מראה שהדבר אינו נורא ומסייעת בזירוז ההחלטה המתעכבת שנים. יש לנו משפחות המטופלות בצוותא וזו חוויה נחמדה, מה גם שבמקום להמתין לצאצא בחדר ההמתנה – ניתן גם ליישר את השיניים על הדרך…

הרכבת הסמכים אינה כואבת, אינה כרוכה בהרדמה, קידוחים והכנת מקום. הסמכים מודבקים למקומם אחד אחרי השני בדבק המתקשה מיידית.

אמנם הסמכים הנפוצים ביותר הנם סמכים מתכתיים, ישנם גם סמכים מפלסטיק ומחרסינה שקופים או בצבעי השן שהם בלתי נראים. ישנם סמכים בגדלים שונים, ולמי שמחפש חיוך צבעוני – ניתן להרכיב גומיות בכל צבעי הקשת, להתאימן לצבעי קבוצת הכדורגל האהובה, ולשנותן מפעם לפעם.

אנו מטפלים כמובן גם בשיטה זו – אולם התשובה אינה באינטרנט. קשתות שקופות הנן טכניקה אחת מני רבות והיא מתאימה למקרים מסויימים. ישנן אי סדירויות שאינן ניתנות לתיקון בקשתות שקופות, ובכל מקרה – הטכניקה המתאימה תקבע בצוותא במהלך הייעוץ וההתאמה.

כל אורתודונט הוא גם רופא שיניים, אולם לא כל רופא שיניים הוא גם אורתודונט….
אורתודונט הוא רופא שיניים שעבר מסלול התמחות מלא באורתודונטיה הכולל לימודים באוניברסיטה, השתלמות מעשית, מחקר בבית חולים ועמידה בבחינות רישוי. תכנית ההתמחות רחבה, כוללת את מגוון הבעיות הרפואיות ושיטות הטיפול השונות ונמשכת מספר שנים.
למומחה באורתודונטיה יש רשיון מטעם המועצה המדעית ומשרד הבריאות. היות והטיפול האורתודונטי אינו רק אסתטי אלא גם תפקודי ומצריך התאמה נכונה של המשנן ללעיסה ארוכת שנים ולמניעת נסיגה של הטיפול – חשוב ונכון לקבל טיפול אצל מי שמומחה בכך.

הייעוץ הינו תהליך חד פעמי וקצר בו נקבעים הצורך בטיפול (יש מקרים שאינם מצריכים טיפול כלל), האבחנה, השיטה המומלצת, משך הזמן ועלות הטיפול. חשוב להגיע לייעוץ עם צילום פנורמי עדכני אותו ניתן לבצע בכל מכון לצילומי שיניים. ניתן לקבל במרפאה הפניה וכתובות של מכונים טרם ההגעה לייעוץ. בייעוץ ישמעו מילים כמו סגר, class, צפיפות, מנשך צולב וכד'. אל תהססו לשאול את הרופא לגבי כל מונח שאינכם מבינים.

התשובה תלויה במצבך הרפואי. כאמור הטיפול האורתודונטי לא נועד רק לסדר חיוך יפה, אלא גם לטפל בנושאים בלתי נראים כגון סגר, תפקוד, לעיסה ומנח הלסתות. לפיכך מעורבות הלסתות בטיפול (גם אם לסת אחת נראית "בסדר") תקבע במהלך הייעוץ, כאשר בין השאר ילקחו בחשבון המגע בין הלסתות, צורת הנגיסה והאכילה, האם קיימת דחיקת לשון, האם יש צורך בעקירות ועוד…

הייעוץ הנו תהליך של כחצי שעה. במידה ויש צורך בהדבקת מכשור קבוע (סמכים) הביקור הטיפולי הראשון הנו של כ- 40 דקות עד שעה. זה גם הביקור היחיד שאחריו אסור לאכול 3 שעות. לאחר מכן – מדובר בביקורות תקופתיות קצרות, כשכל ביקור אורך כ-5 דקות.

אין טיפול קסם באורתודונטיה, אולם השיניים הנן אבר דינמי וניתן להתחיל ולחוש בשינוי מסויים כבר לאחר חודש! הבעיה הנה הפוכה. במרבית המטופלים הרופא דורש להמשיך בטיפול עד להשגת התוצאה הרפואית המיטבית, למרות שאסתטית נראה שהכל הסתיים.

הטיפול האורתודונטי נתפש כיום כטיפול אסתטי מקובל ושכיח. מרבית האנשים אינם שמים לב לאנשים בסביבתם המרכיבים סמכים, ולא זוכרים זאת 5 דקות לאחר המפגש. למי שרגיש במיוחד – ישנם סמכים שקופים, לבנים ומינימליים בגודלם.

למרות שמדובר בטיפול המשכי המחייב ביקורות תכופות – ניתן תוך תיאום עם הרופא המטפל להיעדר לתקופות המגיעות לעיתים לחודשיים ויותר! ברור שכל היעדרות מאריכה את משך הטיפול הכולל, אולם הטיפול האורתודונטי לא יפגע בחופשה השנתית עליה כה חלמת.

במידה והטיפול כולל סמכים – יש צורך בשינויים קלים בתזונה. הסמכים מודבקים בדבק ולכן מומלץ להימנע מלעיסה אגרסיבית של מזונות קשים. כמו כן מזונות דביקים כמו גבינה מותכת וסוכריות גומי נוטים להדבק לסמכים ולהוות מטרד.